Ny väg byggs inför Cykelvasan

Uppdaterad
Publicerad

Två och en halv kilometer cykelväg byggs just nu i skogen utanför Mångsbodarna. Om man blir klara, slipper årets Cykelvasa helt att köra på trafikerad väg.

LÄS MER: 14-årige Philip ny Europamästare i speedway

Det är knappt två månader kvar till Cykelvasan då 13.000 åkare ska trampa mellan Sälen och Mora. Och just nu byggs det cykelväg över några av myrarna utefter spåret, partier där man tidigare år tvingats leda ut cyklisterna  på trafikerad väg på grund av vätan.

– Vi jobbar fram till semestern om två veckor och hoppas vi blir klara, annars får det bli till nästa år, säger Anders Holmberg som är banchef för Cykelvasan.

LÄS MER: Kungamedalj till Kallur och Perers

”Slipper köra på trafikerad väg”

– När den här sträckan är klar slipper vi köra på trafikerad väg och behöver heller inte enkelrikta trafiken mellan Fiskarheden och Evertsberg som vi fått göra hittills på Cykelvasan-dagen.

LÄS MER: Mora kommun SHL-investerar i hallen

Det handlar om 2,5 kilometer ny cykelväg utefter vasaloppsspåret väster om Mångsbodarna, en satsning på drygt en miljon kronor. Över de blötaste partierna byggs 3,7 meter bred trätrall, annars läggs grovt grus i botten och finare grus som slitlager överst.

TV: Se ett längre inslag om den nya cykelbanan i SVT Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.