Hör Karl-Erik Malm från Skanska berätta om arbetet med bron i Ludvika Foto: SVT

Nya bron i Ludvika på plats i helgen

Publicerad

Snart kan den nya Kajvägsbron över järnvägen i Ludvika tas i bruk. Men bron är ett år försenad på grund av att bygget rasade förra sommaren.

Den nya bron har gjutits på plats knappt två meter ovanför brofästena. På lördagen började man sänka ner gjutormen och sedan själva bron, ett arbeta som beräknades vara klart fram på småtimmarna, natten mot söndag.

Tolv skadades i fjolårets broras

Den gamla bron hade tjänat ut och skulle ersättas med en ny som skulle ha varit klar förra hösten, men den 13 juli förra året rasade brobygget. Tolv byggjobbare skadades, varav sex svårt. En utredningen visade att formen som bron göts i den gången var underdimensionerad.

I april började en ny bro byggas och det är den som nu kommer på plats. Under helgens arbete är tågtrafiken norr om Ludvika stoppad och ersatt med bussar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer