Mora kommun sa ja: Högstadieskola byggs i kommunens regi

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring Strandens skola har varit många efter skolbranden 2003. Att låta skolan byggas av en privat aktör där kommunen sedan hyr in sig har varit ett alternativ. Men inför kvällens kommunfullmäktige låg ett nytt förslag på bordet som innebär att skolbygget stannar i kommunens egen regi genom att låta Morastrand AB driva projektet vidare. Kommunfullmäktige sa ja till förslaget.

Förslaget klubbades igenom under måndagskvällen, med voteringssiffrorna 28 ja, tio nej, två avstod. Det innebär att det ska byggas en högstadieskola, förbättrade lokaler för kulturverksamheten och en scenlokal, en så kallad black box.

– Det känns jättebra, framför allt för våra elever och vår personal, de förtjänar det här, sade Anna Hed (C), kommunalråd i Mora kommun, inför beslutet.

Valet 2022 Mora

Inför mötet var både oppositionen och majoriteten överens om att det är kommunen som ska driva projektet.

– Planarbetet hade kunnat komma igång lite tidigare men nu är vi här och vi är jätteglada för det, sade Lennart Sohlberg (S), oppositionsråd i Mora kommun som varit emot att ett privat bolag skulle ansvara för projektet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Mora

Mer i ämnet