På den här grusplanen ska det om några år stå... ja vadå? Spela videoklippet för att höra vad politikerna tycker!

Sociala utgifter skenar – Strandenprojektet i Mora måste hårdbantas

Uppdaterad
Publicerad

På måndag skulle kommunfullmäktige ha tagit ett viktigt beslut runt utbyggnaden av grusplanen i Mora som kallas för Strandenområdet. Men därav blir intet. Ett nytt, hårdbantat förslag kommer istället att läggas om en månad.

Det är skenande sociala utgifter som gett ett underskott på cirka 40 miljoner kronor som nu leder till att det stolta Strandenprojektet får stryka på foten. En skola verkar det ändå kunna bli men kulturhuset skjuts på framtiden och även multisportarenan har fått krympa från den ursprungliga idén med plats för hockey till något mycket mindre.

– En högstadieskola var ju det som vi prioriterade allra högst och vi får ta den frågan i första hand. Det blir en jättestor satsning och investering i Mora bara det, säger kommunalrådet Anna Hed (C) samtidigt som hon tycker att det är tråkigt att projektet inte går att genomföra i sin helhet just nu.

Strandenområdet i Mora

Oklart vem som ska äga byggnaderna

En fråga som ännu inte är avgjord är om kommunen ska bygga i egen regi och äga lokalerna eller om man ska låta någon extern intressent stå för bygget och sedan hyra in sig där.

– Den frågan återkommer vi med när vi kommer fram ett förslag till beslut, säger Anna Hed.

I videoklippet hör du också oppositionspolitikern Lennart Sohlberg (S), som ser positivt på att planerna har skalats ned.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strandenområdet i Mora

Mer i ämnet