Arne Pettersson är kritisk till att mötet var stängt för allmänheten. Foto: Anders Hansson/SVT

Stängt möte om multiarena får kritik

Uppdaterad
Publicerad

Politikermötet som hölls i går kväll för att diskutera en ny multiarena i centrala Mora får nu kritik för att allmänheten var utestängd.

Under tisdagskvällen träffades ett 40-tal politiker från både kommunens styrelse och fullmäktige för att prata om vad som ska hända med det område där Strandens skola låg.

Diskussionen handlade främst om planerna på en multisportarena, ett bygge som sannolikt skulle kosta hundratals miljoner.

Strandenområdet i Mora

Går emot demokratiutvecklingen

Arne Pettersson, som har över 30 års erfarenhet av politiskt arbete, anser att den här formen av stängda möten går emot demokratiutvecklingen. Fullmäktiges möten är vanligtvis öppna för allmänheten och det borde även kommunstyrelsens möten vara, säger Arne Pettersson som under torsdagen lämnade in ett medborgarförslag om just detta.

– De får gärna diskutera saker men gör då det öppet för allmänheten, innan beslut har fattats för då är det försent för diksussion.

”Det var viktigt för oss”

Kommunalrådet Anna Hed (C) håller inte med Arne Pettersson utan menar att det krävdes ett samtal bakom stängda dörrar.

– Det var en kväll där vi kunde utbyta tankar och idéer ensamma. Annars har vi inga andra tillfällen för diskussion utöver de offentliga sammanträdesformerna. Det var väldigt viktigt för oss att få den här chansen till samtal, säger hon.

LÄS MER: Mora planerar för multiarena

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strandenområdet i Mora

Mer i ämnet