• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Hör kommunalrådet Anna Hed (C) berätta mer om grusplanens framtid och när en eventuell byggnation kan påbörjas i klippet ovan. Foto: Anders Hansson, SVT

25 000 kvadratmeter med grus – kommunalrådet: ”Finns goda möjligheter”

Uppdaterad
Publicerad

Idéer saknas inte och debatten är i full gång. Men det kan ändå ta flera år innan något börjar byggas. Men frågan är vad? Ännu finns ingen riktig plan för planen.

Vilken tätort skulle kunna ha en gigantisk grusplan nästan mitt i centrum som mesta delen av året står helt oanvänd? I Mora är det verkligheten sedan många, många år tillbaka när Strandens skola brann och fick rivas. Nu verkar det som att det kan bli någon form av byggnation på platsen. Men meningarna går isär om vad som är lämpligt och det verkar kunna dra ut på tiden att få enighet om vad som ska ske.

Hör kommunalrådet Anna Hed (C) berätta mer om grusplanens framtid i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strandenområdet i Mora

Mer i ämnet