I dag presenterades ett samarbete mellan Vansbrosimningen och Dansbandsveckan i sommar. Foto: TT/SVT

Nytt samarbete mellan Dansbandsveckan och Vansbrosimningen

Uppdaterad
Publicerad

Dans under Vansbrosimningen och simning under Dansbandsveckan. Det blir verklighet i sommar när de båda arrangemangen går samman.

Samarbetet innebär att Dansbandsveckan kommer att finnas på plats under Vansbrosimningen där besökarna erbjuds att bjuda upp till dans på en dansbana. Vansbrosimningen å sin sida kommer att finnas på plats under Dansbandsveckan och arrangera ”Dansbandssimningen”.

– Vi tycker att det här är ett spännande samarbete som vi nu inleder. Vi vet att många som besöker Dansbandsveckan är aktiva motionärer som gärna antar olika utmaningar, säger Jan Palander, generalsekreterare för Vansbrosimningen i ett pressmeddelande.

Vansbrosimningen

Lördagen den 7 juli finns Dansbandsveckan på plats under Vansbrosimningen och den 19 juli arrangeras Dansbandssimningen i Västerdalälven i Malung. Startplatsen för Dansbandssimningen är norr om bron över E16/E45 och målgången är under samma bro, en sträcka på 500 meter.

 – När vi började diskutera att inleda ett samarbete med Vansbrosimningen kände vi från Dansbandsveckan att det här var något helt nytt och spännande för Sverige. Ett samarbete mellan ett sport- och ett nöjesarrangemang, säger Lars Bälter, marknadsansvarig Svenska Dansbandsveckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vansbrosimningen

Mer i ämnet