Foto: TT / Arkivbild

Nytt våldtäktsförsök på Peace and Love

Uppdaterad
Publicerad

En flicka har anmält att hon utsattes för ett våldtäktsförsök på Peace and Love i Borlänge. Övergreppet ska ha genomförts i publikhavet då artisten Frej Larsson uppträdde.

– Våldtäktsförsöket ska ha skett runt midnatt mellan lördagen och söndagen i publikhavet framför scenen Tropico, säger Stefan Dangardt, presstalesperson vid polisen i Dalarna, till TT.

Enligt festivalens spelschema uppträdde artisten Frej Larsson vid tiden för övergreppet. Flickan ska vara under 18 år och händelsen rubriceras alternativt som sexuellt ofredande. Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

Dalarna – Blåljus

På samma plats, i publikhavet framför scenen, anmälde en flicka att hon våldtogs under natten mot lördagen. Inte heller i det fallet har någon misstänkt gärningsman gripits. Dessutom har polisen upprättat totalt åtta anmälningar om sexuella ofredanden i samband med festivalen.

– Tre män är gripna med anledning av anmälda sexofredanden. De är identifierade och gripandena är hävda. Det pågår utredningsverksamhet i helhet och vi kan inte utesluta att samma gärningsmän kan ha begått flera brott, säger Stefan Dangardt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet