Foto: Leif R Jansson / SCANPIX /Visa alla (2)
Visa alla (2)

Nytt vatten i Klitten – slås på under torsdagen

Publicerad

Invånarna i byn Klitten, Älvalden, har sedan vintern 2017 haft problem med dricksvattnet i perioder. Nu hoppas Nodava att problemet ska vara löst efter att man borrat nya hål efter andra vattenkällor.

Dricksvattnet i Klitten har varit ett problem en längre tid, där invånarna i den lilla byn har fått koka och rena vattnet själva – detta då inte vattenverket kunna utplåna bakterierna i vattnet. Men Nodava, som äger vattenverket, har jobbat på en lösning för att få bukt med problemet.

– Vi har satt in mer UV-ljus och klorerat en del, men vi kommer inte riktigt till rätta med det. Vi håller på med en långsiktig lösning, men just nu är det den kortsiktiga lösningen som vi försöker fixa, sade driftchefen Erik Casselbrant till SVT Nyheter Dalarna i januari tidigare i år.

Och nu hoppas man ha lyckats med det. Man har borrat nya hål för att kunna ta vatten från en ny vattenkälla, där vattnet ska vara bättre. Klockan 10 idag under torsdagen släpptes det nya vattnet på, och det återstår fortfarande att se huruvida den nya lösningen fungerar. Det skriver Nodava på sin hemsida.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer