Haag snubblande nära OS

Uppdaterad
Publicerad

Anna Haag förväntas bli uttagen till OS i Sydkorea.

Anna Haag slog till med sitt bästa lopp för vintern på den andra etappen i Tour de ski. Där knep hon en femteplats på 10 kilometer klassiskt och låg sjua totalt i touren. Det var då hoppet om en OS-biljett tändes.

– Jag har nominerat Anna till OS och hoppas så klart att SOK ger klartecken, säger Rikard Grip, längdlandslagets förbundskapten till SVT Nyheter Dalarna.

OS i Pyeongchang 2018

Expert vill se Anna Haag i OS

SVTs expert Johanna Ojala hyllade Anna Haag efter femteplatsen och var snabb med att poängtera att det var loppet som skulle ge henne en plats på OS. Ojala imponerades särskilt av hur Haag lyckats hämta sig efter en trevande inledning på säsongen.

Längdlandslaget har totalt 20 platser i Sydkorea och några dalaåkare som kan få ett positivt besked i morgon är IFK Moras Anna Dyvik och Falun/Borlänges Oskar Svensson då de har nominerats av Rikard Grip, men det är SOK som bestämmer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Pyeongchang 2018

Mer i ämnet