Foto: SVT/Anders Hansson

Vattenvärmaren vid Prästabadet fungerar inte

Uppdaterad
Publicerad

Under hela tisdagsförmiddagen har man testkört anläggningen som skall värma vattnet på Prästabadet i Smedjebacken. Dock utan större framgång.

Efter omfattande installationer av värmeslingor, kulvertdragning och dykarbeten skulle alltså premiären för det omtalade Prästabadet i sjön Norra Barken i Smedjebacken komma. Men det gick inte riktigt som man hade hoppats.

Anläggningen har provkörts under hela förmiddagen, och mycket riktigt kommer värmen till pumphuset. Men därefter tar det stopp, och det kalla badvattnet som man hoppades kunna värma upp förblir alltså kallt. 

Dalarna – Prästabadet

Orsaken antas i nuläget vara en trasig backventil som är instalerad under en av bryggorna  – ett fel som kommer innebära insatser av dykare, för att bli åtgärdat.

– Det här var ett antiklimax, vi hade alla hoppats att det skulle fungera idag. Men det var bra att vi provade det, det här kommer snart vara fixat och då gör vi ett nytt försök, säger Erik Blomquist på tekniska kontoret i Smedjebackens kommun.

Blomquist tror också att tidsplanen för kontinuerlig provdrift 1 juni, kommer att hålla.

Uppvärmningen är tänkt att förlänga badsäsongen i utebadet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Prästabadet

Mer i ämnet