Besökare som lyssnade till Anders tal på Folkets hus i Smedjebacken. Foto: Jonna Björnbom SVT

Han tar parti för Smedjebacken

Uppdaterad
Publicerad

I programmet ”Anders tar parti” söker programledaren och komikern Anders Jansson exempel på vad som händer ute i Sverige när de stora ideologierna omsätts i praktiken.

Smedjebacken är den kommun i landet där flest röstar på socialdemokraterna. I riksdagsvalet 2010 fick partiet nästan 60 procent av rösterna i kommunen.

– Det är väl av tradition, många av kommunerna här i Bergslagen är röda för att det är arbetarkommuner som har lång historia med bruket, dit gick man och fick lärlingsplatser och så röstade man på socialdemokraterna eller vänstern. Men nu har ju samhället förändrats lite och då är det ju spännande att se om människorna och hur de röstar också har förändrats, säger Anders Jansson.

Dalarna – Prästabadet

Prästabadet omnämndes i talet till folket

Under torsdagen höll Anders Jansson sitt tal till folket i Folkets Hus i Smedjebacken. Och en fråga som särskilt uppmärksammades var det omdiskuterade varmbadet.

– Ja i Smedjebacken så är ju Prästabadet omtalat. Och som verkligen är ett exempel där en politiker säger så här gör vi, medan många tycker ska vi verkligen göra det. Och som är rätt tydliga i sin kritik, både oppositionen och medborgare, säger Anders Jansson.

Känd från Melodifestivalen

Anders Jansson har tidigare sett i tv-programmet ”Hipp hipp!” och så har han gjort sig känns som just kommunalråd i tv-serien ”Starke man” i SVT. Senast sågs han som programledare för Melodifestivalen tillsammans med Nour el Refai.

Totalt blir det åtta program som sänds på torsdagar klockan 21, med start den 23 juli.

Hit åker Anders Jansson:

– Kalix, Norrbotten (MP)

– Lomma, Skåne (M)

– Bjuv, Skåne (SD)

– Mönsterås, Kalmar (C)

– Markaryd, Kronoberg (KD)

– Smedjebacken, Dalarna (S)

– Fagersta, Västmanland (V)

– Skinnskatteberg, Västmanland (FP)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Prästabadet

Mer i ämnet