Foto: SVT

Överenskommelse räddar skolbussarnas turtäthet i Falu kommun

Uppdaterad
Publicerad

Falu kommun och Region Dalarna har kommit överens om att säkerställa turtätheten för skolbussarna i kommunen genom att dela på kostnaden för kompletteringsbussar.

SVT har tidigare rapporterat om att skolelever kan få nästan två timmar längre skoldag när Dalatrafik lägger om tidtabellen i Falu kommun. Det senaste budet var att förändringen skulle ske vid årsskiftet.

Men nu räddas alltså turtätheten under vårterminen genom att Falu kommun och Region Dalarna finansierar kompletteringsbussar under vårterminen 2019.

– Man ska inte ändra skolskjutsar mitt i ett läsår men vi är glada att vi nu tillsammans med landstinget lyckats lösa det här fram till sommaren. Uppgörelsen innebär att vi sätter in trafik till en kostnad av 3 miljoner kronor och att vi delar på den kostnaden, säger Joakim Storck (C), kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Busstrafiken i Dalarna

Mer i ämnet