Pappan gick till attack mot liftvärden efter att han hotat kvinnan som körde på hans dotter. Personerna på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: Halvard Akvik/TT

Pappa rasande när dottern blev påkörd i backen – knuffade omkull liftvakten

Uppdaterad
Publicerad

En liftvärd i Sälen har anmält en händelse till Arbetsmiljöverket där en pappa knuffade omkull henne efter att hans dotter blivit påkörd i skidbacken.

Det var i början av januari som en flicka blev påkörd av en vuxen kvinna när hon åkte skidor i en backe i Sälenfjällen. Flickans knä eller knäskål ska ha gått ur led vid olyckan. I samband med olyckan blev flickans pappa ordentligt upprörd och ska ha uppträtt hotfullt mot kvinnan som körde på flickan. Eventuellt ska han också ha använt fysiskt våld mot kvinnan, enligt en anmälan som nu gjorts till Arbetsmiljöverket.

Gav sig på liftvakten

Men det var inte bara den kvinna som körde på dottern som råkade ut för pappans ilska. En kvinnlig liftvärd som arbetade vid liften intill backen kallade på sjukvårdare och gick fram till pappan för att meddela honom att sjukvårdare var på väg. I samband med det ska pappan ha knuffat omkull liftvärden så att hon föll till marken och tappade sin komradio, enligt anmälan.

Helt oprovocerat

Enligt liftvärden själv ska pappan ha attackerat henne helt oprovocerat när hon försökte hjälpa honom och dottern, står det i anmälan till Arbetsmiljöverket.

Efter att hon blivit omkullknuffad ska liftvakten ha bett alla som samlats omkring dem att avlägsna sig och sjukvårdare anlände för att ta hand om mannens dotter.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer