Foto: Arkiv

Patrik saknad i fyra månader

Uppdaterad
Publicerad

Det var den 22 maj som den 22-årige studenten Patrik Linfeldt satte sig på tåget i Falun för att åka hem till föräldrarna i Malmö. Patrik pluggade på Musikkonservatoriet i Falun men hade varit deprimerad den senaste tiden.

Av oklar anledning klev han av tåget i Hallsberg, trots att han egentligen skulle ha suttit kvar ombord och inte bytt tåg förrän i Mjölby. Det sista säkra livstecknet är bilder från en övervakningskamera på tågstationen. Patrik går på perrongen efter att ha stigit av tåget. Därefter är han oförklarligt försvunnen.

Ryggsäck hittades

Hans ryggsäck innehållande en dator hittades någon kilometer från tågstationen, en annan väska på ett annat håll. Därför finns ingen klar uppfattning om åt vilket håll han kan ha gått eller rört sej. Det finns heller inga fler bilder från övervakningskameror som kan ge någon ytterligare hjälp att lösa gåtan.

Frivilliga insatser

Spaning har skett upprepade gånger i området av polis med hundar, helikopter och fotpatruller. Dessutom har frivilliga letat upprepade gånger men ingen har hittat vare sig Patrik eller några andra intressanta ledtrådar. Många observationer har rapporterats in från personer som tror sig ha sett Patrik på olika platser både nära Hallsberg och långt därifrån, men inte heller uppföljning av de uppgifterna har lett till att han anträffats.

E-spaning gav noll

Däremot är det fullt klart att Patrik inte använt sin mobiltelefon, sitt bankkort eller några konton för e-post eller sociala medier under hela den förlupna tiden, det visar polisens elektroniska spaning.

Sökandet avbröts

Polisen har avbrutit sitt aktiva sökande för länge sedan, och inte heller några andra initiativ för att söka på nytt har gjorts på ganska länge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

FÖRSVUNNE 22-ÅRINGEN

Mer i ämnet