Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hundföraren Kenneth Edström tycker att polisen ska fortsätta med sökinsatser för att hitta försvunne Patrik Linfeldt. Foto: SVT

Hundföraren Kenneth om försvunne Patrik: ”Man har missat det område som är det mest sannolika”

Uppdaterad
Publicerad

Kenneth Edström från Trollhättan och hans hund Zigge har vid flera tillfällen markerat spår av mänskliga kvarlevor i det vattenfyllda Hynnebergsbrottet mellan Kumla och Hallsberg. Han anser att polisen missat det område som är det mest sannolika i sökandet efter försvunne Patrik.

– Jag tycker att man kan begära av polisen att de söker på rätt ställe. Det tycker jag inte att de har gjort, säger han.

Tillsammans med sin hund Zigge har Kenneth, helt ideellt, vid ett 20-tal tillfällen bidragit till att försvunna personer har hittats i vatten. För ett år sedan hittade Kenneth och Zigge en försvunnen 24-åring från Grästorp i Västsverige. Nu anser han att polisen borde fortsätta söka efter mänskliga kvarlevor i Hynnebergsbrottet. Polisen och Kenneth är överens om vilken del av brottet som är mest intressant utifrån hundarnas markeringar. Men enligt Kenneth har polisen inte sökt på rätt ställe.

– Det går ju inte att söka hur mycket som helst i ett sånt stenbrott, det menar jag inte, säger Kenneth Edström.

Försvunne Patrik

Men han ställer sig ändå bakom familjen Linfeldt, som anser att polisen borde fortsätta sökandet i kalkbrottet, i hopp om att deras försvunne son Patrik ska hittas.

– Ja, när både min hund och polisens egna hundar har markerat så kan man väl ändå begära att de söker på rätt ställe. Och som jag ser det har man faktiskt missat det område som är det mest sannolika.

I klippet berättar Kenneth mer om varför han tycker att polisen borde fortsätta söka i kalkbrottet

Försvunne Patrik – detta har hänt

– Den 22 maj 2017 steg 22-årige Patrik Linfeldt av tåget i Hallsberg och försvann. Han var då på väg hem från sin utbildning på Muskikkonservatoriet i Falun till familjen i Malmö.

– Patrik hade mått psykiskt dåligt under en period. När det blev värre bestämde han tillsammans med familjen att det var dags att åka hem.

– Ett flertal sökinsatser har genomförts under åren, på land och i vatten. Polisen, Missing People, Patriks klasskamrater i Falun och andra privata spaningsgrupper har deltagit i sökandet.

– Familjen startade även en Facebook-sida och tips strömmade in från hela landet. Tusentals människor engagerade sig, utan resultat. Om inga nya uppgifter kommer in blir Patrik, på familjens begäran, formellt dödförklarad den 8 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet