Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi väntar på begäran”, säger Per-Ove Staberyd, brandchef på Nerikes brandkår. Hör honom i klippet. Foto: SVT

Räddningstjänsten vill hjälpa i sökandet efter försvunne Patrik – polisen säger nej

Uppdaterad
Publicerad

Ett stenbrott mellan Kumla och Hallsberg har varit intressant i sökandet efter Patrik Linfeldt som försvann för snart sju år sedan. Nu uppger räddningstjänsten att de är beredda att söka där med en nyinköpt undervattensrobot – om polisen begär assistans. Men de säger nej.

Patrik Linfeldt försvann i Hallsberg för snart sju år sedan. Det enda egentliga konkreta spår polisen haft efter 22-åringen är markeringar som likhundar gjort vid Hynnebergsbrottet i Kumla kommun.

Kan finnas kropp

Trots att det är osäkert om det är Patrik utesluter polisen inte att det kan finnas en kropp i det översvämmade stenbrottet.

Försvunne Patrik

– Det är klart att det finns en möjlighet att det gör det, i och med att hundarna har markerat, sa Karin Eldblom, förundersökningsledare på polisen i Hallsberg, till SVT Nyheter Örebro förra året.

Inte hittat något

Men trots flera dyksök, kartering av botten och sök med undervattensrobot har ingen kropp hittats på botten av Hynnebergsbrottet.

Hör i klippet ovan varför polisen tackar nej till räddningstjänstens erbjudande att hjälpa till.

FÖRSVUNNE PATRIK – DETTA HAR HÄNT

Den 22 maj 2017 steg 22-årige Patrik Linfeldt av tåget i Hallsberg och försvann. Han var då på väg hem från sin utbildning på Muskikkonservatoriet i Falun till familjen i Malmö.

Patrik hade mått psykiskt dåligt under en period. När det blev värre bestämde han tillsammans med familjen att det var dags att åka hem.

Ett flertal sökinsatser har genomförts under åren, på land och i vatten. Polisen, Missing People, Patriks klasskamrater i Falun och andra privata spaningsgrupper har deltagit i sökandet.

Familjen startade även en Facebook-sida och tips strömmade in från hela landet. Tusentals människor engagerade sig, utan resultat. Patrik blev på familjens begäran formellt dödförklarad den 8 mars 2023.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunne Patrik

Mer i ämnet