Foto: Patrik Qvicker/SVT

Polis åtalas för vårdlöshet i trafik efter krock i Transtrand

Uppdaterad
Publicerad

En polisman åtalas för vårdlöshet i trafik efter att ha brustit i bedömningen vid en omkörning längs riksväg 66 och för att sedan orsakat en trafikolycka i Transtrand, Malung-Sälens kommun.

En polis åtalas nu vid Mora tingsrätt för att ha kört om på ett sådant sätt att bilar i båda körfälten tvingades bromsa kraftigt för att undvika kollision och kort därefter kört på ett annat fordon bakifrån. Passagerarna i den påkörda bilen drabbades av bland annat hjärnskakningar av kollisionen.

Polismannen körde en civil polisbil men hade varken sirener eller blåljus påslagna eftersom utryckningen, enligt honom själv, inte var ett ”trängande fall”.

Dalarna – Blåljus

Mannen orsakade trafikfara respektive fordons- och personskador genom att ta medvetna risker eller på annat sätt allvarligt brista i den uppmärksamhet och försiktighet, som med hänsyn till omständigheterna krävts för att minska riskerna för en trafikolycka, skriver åklagaren.

Mannen åtalas nu för vårdslöshet i trafik och brott mot trafikförordningen. Han har i förhör nekat till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Blåljus

Mer i ämnet