Blommor och ljus har lagts på vägen där flickan blev påkörd. Foto: Torbjörn Påhlman, SVT

Polisen har haft kontakt med misstänkte föraren

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 50-årsåldern som är skäligen misstänkt för smitningsolyckan i Orsa, där en 14-årig flicka blev påkörd och dog, är fortfarande på fri fot. Men nu har polisen haft kontakt med honom och vädjat om att han ska ge sig till känna.

– Vi har en polis som pratat med honom på telefon, och vi uppmanar honom att inställa sig till det här, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen Bergslagen.

Den misstänkta mannen har lovat polisen att han ska komma till polisen och ge sig till känna, något som 50-åringen ännu inte gjort.

Hur kunde det hända?

– Vi jobbade stundtals med fem patruller ute, med poliser som både har personkännedom och lokalkännedom i området, vi har letat på alla tänkbara sätt, säger Mats Öhman.

”Skjuter det bara framför sig”

Just nu finns det inget konkret tips för polisen att gå vidare med, för att kunna hitta mannen.

– Nej det finns inget att gå vidare med nu, men kommer det in tips kommer vi naturligtvis följa upp dem. Vi vädjar dels till honom att han ska inställa sig, för han skjuter det bara framför sig, säger Mats Öhman.

Har han erkänt att det var han som körde bilen?

– Ingen kommentar, säger Mats Öhman.

Vädjar om tips

Polisen är fortsatt mycket intresserade av tips om var mannen befinner sig och vädjar nu till allmänheten för att kunna lokalisera honom.

– Om någon har något tips på var han kan vara, ring till oss så att vi kan klara ut det här, säger Öhman och fortsätter:

– Inte minst för de anhörigas skull, det lindrar inte deras sorg men kan vara skönt för de. Vi vädjar även till honom, för hans egen skull, då han förmodligen inte heller mår så bra av det här.

Tips till polisen kan lämnas genom att ringa 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hur kunde det hända?

Mer i ämnet