Foto: Hannes Forsell/SVT

Polisman döms för vållande till kroppsskada

Uppdaterad
Publicerad

Den polisman i 50-årsåldern som orsakade en olycka i höjd med Ickholmen, norr om Rättvik, förra året döms nu till dagsböter för vållande till kroppskada.

Åklagaren yrkade på att polismannen skulle dömas för vårdslöshet i trafik och vållande av kroppsskada. Mora tingsrätt har nu beslutat att fria polismannen från åtalspunkten gällande vårdslöshet i trafik. Däremot döms han till 21 000 kronor i dagsböter för vållande till kroppsskada.

Påkörd bakifrån

Det var i februari förra året som polisbilen kolliderade med en personbil på riksväg 70 norr om Rättvik. Personbilen hade saktat ned farten på grund av ett trafikhinder på vägen och blev då påkörd bakifrån av polisbilen.

Allvarliga kroppsskador

I personbilen färdades två personer som fick allvarliga kroppsskador i olyckan. En av de fick en ryggmärgsfraktur, flera revbensfrakturer samt en mindre blödning under skallbenet. Den andra personen fick smärta i buken, bäckenet och i lårbenet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.