Kjell Tenn, kommunalråd i Älvdalen, är nöjd över beslutet att sälja Prästjolet. Foto: SVT

Prästjolet i Idre säljs för att ge plats åt lägenheter

Uppdaterad
Publicerad

På måndagskvällen avgjordes frågan om framtiden för Prästjolets grönområde i Idre centrum vid kommunfullmäktiges sammanträde i Älvdalen. Fullmäktiges beslut blir att sälja Prästjolet till den utomstående investeraren Omnires AB som ska bygga två fastigheter på marken.

Frågan om Prästjolet har väckt starka känslor i Idre, bland annat har Idrefjällens skoterklubb och Idre hembygdsförening motsatt sig förslaget och det blev en hel del diskussion under fullmäktigemötet.

Kommunalrådet Kjell Tenn (C) är nöjd över beslutet:

Valet 2022 Älvdalen

– Jag tror att det här kommer att bli ett lyft för Idre. Vi saknar bostäder där, men börjar se en inflyttning och det är en fin utveckling i Idre, säger han till SVT Dalarna.

”Nådde inte hela vägen”

Oppositionsrådet Nils-Åke Norman (M) är däremot besviken över att Prästjolet nu kommer att bebyggas med lägenheter.

– Det känns som ett demokratiskt misslyckande och vi nådde inte hela vägen. Man borde ha lyssnat mera på befolkningen i Idre – drygt 400 personer hade motsatt sig det här, säger han.

Frågan om Prästjolet avgjordes med 18 ja-röster mot 11 nej-röster. 3 avstod från att rösta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Älvdalen

Mer i ämnet