Misstänkt mord och grov misshandel i Borlänge – två personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En person har anhållits efter det misstänkta mordet som inträffade vid 04-tiden under måndagsmorgonen i Borlänge. En annan person är anhållen för en knivskärning, som rubriceras som grov misshandel. Det bekräftade polisen vid en presskonferens under eftermiddagen.

Det var vid 04-tiden under måndagsmorgonen som polisen fick in samtal om en skjutning i Borlänge. Den skjutne mannen, som ska vara en man i 20-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus men dog till följd av sina skador.

Under en presskonferens på måndagseftermiddagen berättade polisen att det var ytterligare en person som knivskars under natten mot måndagen.

Dödsskjutningen vid Kupolen i Borlänge 2019

– Det var en man i 30-årsåldern som knivskars, och vi bedömer att det finns ett samband. Två personer har gripits och anhållits av åklagare, säger Mats Lagerblad, lokalpolisområdeschef i Borlänge, under presskonferensen.

En person misstänkt för mord och en annan för misshandel

– Vår uppfattning är att det rör sig om en uppgörelse i kriminella kretsar, fortsätter han.

Brottsrubriceringen är att en person misstänks för mord, alltså skjutningen, och en annan person för grov misshandel, knivskärningen.

Den knivskurne mannen vårdas i Falun och på tisdagsmorgonen berättar presskommunikatören på Region Dalarna, Ann-Sofie Masth, att skadeläget är stabilt.

Mats Lagerblad berättar vidare att det är yngre män som är inblandade.

Rättelse: Tidigare har SVT Dalarna gått ut med att den knivskurne mannen förflyttades till Uppsala Akademiska sjukhus under måndagen. Det var fel information. Mannen vårdas på Falu lasarett.

I klippet ovan berättar lokalpolisområdeschef Mats Lagerblad om polisens utredning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen vid Kupolen i Borlänge 2019

Mer i ämnet