Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En fjärde person, en man i 30-årsåldern, har anhållits i utredningen av dödsskjutningen vid Kupolen i Borlänge. Han är misstänkt för mord. Hör vad Stefan Dangardt, presstalesperson på polisen, region Dalarna säger efter gripandet. Foto: Helena Wrete/SVT

En fjärde person anhållen efter Kupolen-skjutningen – misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad
Utredningsarbetet av det misstänkta mordet vid Kupolen den 8 juli har lett fram till att ytterligare en misstänkt person har gripits, enligt polisen.

Den misstänkte är en man i 30-årsåldern, och han greps i Dalarna under onsdagsmorgonen. Han har därefter anhållits av åklagare, misstänkt för mord.

– Det är bara att konstatera att utredningsarbetet går framåt, säger Stefan Dangardt, presstalesperson på polisen region Bergslagen.

Mannen i 30-årsåldern är den fjärde personen som anhållits i samband med skjutningen vid köpcentret Kupolen i Borlänge. Det var en man i 20-årsåldern som avled på sjukhus efter att skjutits tidigt på morgonen den 8 juli.

Misstänkt på sannolika skäl

Patrik Säflund är åklagare i fallet.

– Han är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mord, säger han.

Nu finns två misstänkta för mord – hur ser er bild av händelsen ut?

– Det går vi inte in på, utan håller oss för oss själva.

Hur ställer han sig till misstankarna?

– Det kommer jag inte säga förrän jag hållit ordentliga förhör.

Finns det fler misstänkta?

– Som jag sagt tidigare, det kan man inte utesluta.

Tre häktade sedan innan

Sedan tidigare sitter tre personer häktade, två män och en kvinna. En man i 30-årsålder sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, en man i 25-årsåldern är häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grov misshandel och en kvinna i 20-årsåldern sitter häktad, misstänkt för medhjälp till mord.

Häktningsfristen går ut på lördag den 20 juli klockan 12.00. Innan dess måste åklagaren bestämma sig för om han vill begära att den mordmisstänkte mannen i 30-årsåldern som anhållits, ska häktas eller ej.

Starta klippet ovan för att höra Stefan Dangardt på polisen berätta mer om gripandet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning vid Kupolen

Mer i ämnet