Foto: SVT

Dödsskjutningen vid Kupolen – tredje personen häktad

Uppdaterad
Publicerad

Tingsrätten beslutade under fredagen att låta häkta en kvinna i 20-årsåldern som på sannolika skäl är misstänkt för medhjälp till mordet på den man som i måndags sköts till döds vid Kupolen-området i Borlänge.

Åklagaren Patrik Säflund lade fram sin häktningsframställan på fredagsförmiddagen och vid klockan 13.30 så var förhandlingarna klara – Falu tingsrätt går på hans linje. Det innebär att den kvinna i 20-årsåldern som tidigare anhållits misstänkt för medhjälp till mord nu häktas, misstänkt på sannolika skäl.

– Hon förnekar brott, säger åklagaren Patrik Säflund.

Dödsskjutningen vid Kupolen i Borlänge 2019

Det var i måndags morse som en man i 20-årsåldern sköts till döds vid Kupolen i Borlänge. Samma natt skedde även en grov misshandel där en person knivhöggs.

Två andra män sitter redan häktade, en man i 30-årsåldern häktades på sannolika skäl misstänkt för mord, han ska också till en början vårdats för knivskador vid Falu lasarett. Den andre är en man i 25-årsåldern som häktades på torsdagen, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grov misshandel.

Alla tre nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen vid Kupolen i Borlänge 2019

Mer i ämnet