Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Åklagaren Patrik Säflund om utredningsläget kring det misstänkta mordet och misshandeln. Foto: Anders Hansson/SVT

Åklagaren: Den skadade mannen är en av de anhållna – har tagits i förvar av polisen

Uppdaterad
Publicerad
Den man som polisen säger är knivskuren och som vårdats på Falu lasarett under måndagen och tisdagen, är en av de anhållna i skottdramat som skedde tidig måndagsmorgon vid Kupolenområdet, enligt åklagaren Patrik Säflund. Den misstänkte ska också ha flyttats från sjukhuset och tagits i förvar av polisen.

– Vi har en som är misstänkt för mord som är anhållen. Och så har vi en som är misstänkt för grov misshandel som är anhållen. En av dem vårdas på Falu lasarett, säger åklagaren Patrik Säflund.

Vem av dem är det som ligger på lasarettet?

– Det vill jag inte säga.

Enligt Patrik Säflund så bevakar polisen den anhållne mannen som är inlagd på sjukhuset och som vårdas för sina skador. Under tisdagsmorgonen meddelade Region Dalarna är skadeläget för honom är stabilt.

Åklagaren vill i nuläget varken bekräfta eller dementera polisens uppgifter om att mannen ska ha blivit skadad med en kniv.

Skedde den grova misshandeln och mordet i samband med varandra?

– Vi tror att det finns ett samband, precis som polisen säger och det är det vi utreder. Men att säga att vi vet är att ta i.

Tagits i förvar av polisen

Strax efter klockan 13.00 på tisdagen så meddelade åklagaren till SVT Dalarna att den misshandlade mannen inte var kvar på sjukhuset, utan har tagits i förvar av polisen.

Förnekar brott

Den person som misstänks för grov misshandel företräds av advokat Hans Östberg.

– Han förnekar brott, säger advokaten till SVT Dalarna.

Den andra personen som misstänks för mord har samma inställning.

– Det enda jag kan säga är att han förnekar brott, säger advokaten Anders Karls, som företräder den mordmisstänkte, till SVT Dalarna.

Hör åklagaren Patrik Säflund berätta mer i klippet ovan om utredningsläget och om det kan komma att bli fler gripanden.

Rättelse: Tidigare har SVT Dalarna gått ut med att den knivskurne mannen förflyttades till Uppsala Akademiska sjukhus under måndagen. Det var fel information. Mannen vårdas på Falu lasarett, enligt presskommunikatören på Region Dalarna, Ann-Sofie Masth och åklagaren Patrik Säflund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dödsskjutning vid Kupolen

Mer i ämnet