Kartan visar ungefär var olyckan inträffade. Foto: Google Maps

Pulkaåkare som drogs av bil påkörd i Rättvik

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har fått föras till sjukhus med svåra skador efter att ha blivit överkörd när hon åkte pulka, dragen av en bil. Bilföraren misstänks för flera brott i samband med olyckan.

Larmet kom in runt 17.15 på tisdagen. Tre ambulanser, varav en ambulanshelikopter, larmades till platsen, och enligt polisen har en av dem lastat kvinnan och fört henne till sjukhus.

Svårt skadad

Vid 20.30-tiden på tisdagskvällen uppger Region Dalarna via en presskommuniké att kvinnan är svårt skadad.

Olyckan ska ha skett i samband med att hon blivit dragen med pulka bakom en bil, och på något sätt blivit överkörd av bilen som drog pulkan. Händelsen skedde centralt i Rättvik. Kvinnan uppges vara i 35-årsåldern.

Misstanke om flera brott

Polisens presstalesperson Lars Hedelin rapporterar att bilföraren nu misstänks för grov vårdslöshet i trafik, vållande till kroppsskada samt olovlig körning. Dessutom misstänks personen ha kört påverkad och togs därför med av polisen för provtagning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.