Foto: SVT

Förskringrat miljoner – följ all rapportering här

Uppdaterad
Publicerad

I dag startar rättegången i Falu tingsrätt mot den man från Sundborn som misstänks ha förskingrat drygt åtta miljoner kronor från olika bolag.

LÄS MER: Här hittar du samtliga artiklar om bedrägerihärvan

Det var i slutet av oktober som Carl Larsson-gården i Sundborn upptäckte att de blivit av med pengar och en person misstänktes för att ligga bakom bedrägeriet.

Carl Larsson-bedrägeriet

Fler hade blivit lurade

Snart stod det klart att även en idrottsförening i Sundborn gjort en polisanmälan om ett misstänkt bedrägeri mot klubben och det visade sig att det var samma person som i fallet mot Carl Larsson-gården. Härvan växte också ytterligare och mannen som nu ställs inför rätta misstänks för att totalt ha förskingrat drygt åtta miljoner kronor från bolag både i Sundborn och på andra håll i Dalarna.

Spekulerat i värdepapper

Mannen står åtalad för trolöshet mot huvudman och rättegången är utsatt till två dagar i Falu tingsrätt. Mannen har enligt sin försvarare Per Råström bland annat spekulerat i utländska värdepapper.

SVT Nyheter Dalarna rapporterar direkt från första dagen av rättegången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Carl Larsson-bedrägeriet

Mer i ämnet