Foto: SVT, TT

Rättviksborna rädda för stora störningar trots att bilveckan är inställd

Uppdaterad
Publicerad

Bilveckan Classic Car Week är inställd på grund av coronapandemin även i år. Men veckan är ändå inpräntad i många motorentusiasters medvetande. Därför räknar många rättviksbor med att få nattsömnen förstörd av buller och skrän, långa bilköer genom samhället och liknande störningar när Rättvik invaderas av motorfolket.

Flera rättviksbor SVT Dalarna träffat säger sig inte ha några problem alls under bilveckan, vare sig den arrangeras eller ställs in. Men andra klagar över svårigheter att sova. Vissa säger till och med att de försöker hitta någon annanstans att bo just den här veckan, vara i sommarstugan eller hos vänner som inte bor centrum.

– Vi sänder ut budskapet kom inte hit i år, säger Roland Pettersson, general för Classic Car Week, som inte arrangeras i år. Men samtidigt är ju Rättvik en turistort och folk kommer hit av olika anledningar, fortsätter Pettersson.

Classic Car week

– Det är svårt det här, säger han.

Han ser dock fram emot att kunna arrangera Classic Car Week som vanligt under nästa år och hoppas på att det ska kunna bli verklighet.

Hör i klippet vad flera rättviksbor tycker om CCW och vad generalen tänker göra om folk inte sköter sig i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Classic Car week

Mer i ämnet