Foto: SVT

Flest böter för hög musik i Dalarna: ”Nästan alla tog sina böter på plats”

Uppdaterad
Publicerad

Från den första juli får polisen bötfälla folk på plats för hög och störande musik. Bara i Rättvik och Mora utfärdades 25 sådana böter under helgen och Dalarna är därmed det län i landet där flest böter utfärdats hittills. 

25 böter i Rättvik och Mora för brott mot ordningslagen i och med störande musik. Lika många personer fick böter för att de inte satt på anvisad plats i sin bil, till exempel på tak eller motorhuv.

”Rejäl volym i bilarna”

Trots att evenemanget Big lake run var inställt på grund av pandemin dök det ändå upp hundratals personer som ville spela musik och festa.

– De flesta böter skrevs i Rättvik och nästan alla tog sina böter på plats. Det var en stökig situation med alkohol och rejäl volym i bilarna, säger Johan Hed som är tillförordnad kommunpolis i Rättvik.

Flest böter i Dalarna

Region Bergslagen, med Dalarna i spetsen, är enligt polisen den regionen där flest böter utfärdades i hela landet.

– Vi uppmanar självklart allmänheten att kontakta oss om det skulle vara så att de upptäcker att det spelas högt i tättbebyggt område, säger poliskommissarie Patrik Vallin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johan Olander vid Morapolisen säger att problemet med hög störande musik från bilar på natten har eskalerat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer