Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi ser allvarligt på det här” – Erland Grundberg, chef för Region Dalarnas kollektivtrafikförvaltning om de problem som funnits den senaste tiden. Foto: arkiv, Alfred Jakobsson/SVT

Region Dalarna kritiserar bussbolaget Transdev – för många avvikelser senaste tiden

Uppdaterad
Publicerad

Efter tisdagens tillbud då en buss i Gagnef körde fel och fastnade på en järnvägsövergång riktar Region Dalarna skarp kritik mot Transdevs verksamhet i området kring södra Siljan. Enligt kollektivtrafikförvaltningen har det varit för många avvikelser den senaste tiden.

– Kvalitetsavvikelser är kopplade till viten. Men det är inte det sättet vi vill jobba på, att ta in viten när de gör fel. Utan vi är måna om att ha en dialog med bussbolaget så att trafiken blir bra, säger Erland Grundberg, chef för Region Dalarnas kollektivtrafikförvaltning som ansvarar för Dalatrafik.

Transdev bekräftar problemet

Kent Svens som är affärschef på Transdev bekräftar att de har haft vakanser den senaste tiden, men säger också att de nu har lyckats rekrytera förare.

– Det är långa utbildningstider för dem, men vi håller på att komma till rätta med förarbristen som har varit.

I videoklippet berättar Region Dalarnas förvaltningschef mer om kritiken och vad som inte har fungerat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet