Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det ser ganska mörkt ut för regionens ekonomi”, säger regionrådet Elin Norén (S) Foto: Torbjörn Påhlman/SVT

Regionen tömmer spargrisen – regionrådet: ”Det ser ganska mörkt ut”

Uppdaterad
Publicerad

Nästa års budget och den ekonomiska flerårsplanen var i fokus när regionfullmäktige inledde ett två dagar långt sammanträde i Falun på måndagen.

– På kort sikt tillförs pengar till verksamheten av det man sparat av tidigare statsbidrag, berättar ekonomidirektör Tobias Dahlström.

– Det ser ganska mörkt ut för regionens ekonomi, vilket hänger ihop med världsläget men också en del underliggande obalanser, säger regionrådet Elin Norén (S).

Regionstyrelsen har nu med tanke på den ekonomiska osäkerhet som råder gett regiondirektören i uppdrag att se till att det görs en genomlysning av regionens ekonomi.

Region Dalarna

Moderaterna, som nu är i opposition, tycker det är fel sätt att använda det sparade överskottet på under de närmsta tre åren. 

– Vi vill inte att man återanställer utan att man tänkt igenom det väldigt noga och framförallt att organisationen inte fortsätter att växa i det här läget, säger oppositionsrådet Björn Ljungqvist (M).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Dalarna

Mer i ämnet