Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Restaurangägaren Ingemar och Sujinan som arbetar på restaurangen berättar vad längre arbetspass betytt.

Restaurangägare i Falun öppnade butik för att erbjuda personalen längre arbetspass

Uppdaterad
Publicerad

Att öppna för lunchservering och starta en delikatessbutik gjorde att restaurangägaren Ingemar Eberstål nu kan erbjuda personalen längre arbetspass, vilket gör det lättare att hålla dem kvar.

Det är brist på personal inom hotell- och restaurangbranschen i hela landet efter coronapandemin och flera arbetsgivare i Dalarna uppger att man har svårt att locka personal när många skolat om sig och det är brist på heltidstjänster.

Restaurangägaren Ingemar Eberstål driver en restaurang i centrala Falun och han har arbetat för att underlätta för personalen genom att förlänga arbetspassen. Det har samtidigt ökat omsättningen.

Öppnat lunchservering

Istället för att bara ha kvällsservering har man öppnat för lunchservering och nu senast utökat med en butik i anslutning till restaurangen, där personalen kan arbeta under dagarna.

– Det är viktigt för personalen att de har ett jobb som passar det vanliga livet för att jobba endast kväll är inte så attraktivt. Det ska också gynna ekonomin för den som arbetar och jobbar man då på en restaurang som har öppet under dagen så kan man få in fler timmar, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer