Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Ett väldigt fint välkomnande” – se när de nyanställda välkomnas på röda mattan – och hör vad de ska jobba med. Foto: Niko Ago/SVT

Röda mattan rullas ut på Hitachi Energy – för nyanställda Tom och Amrutha

Uppdaterad
Publicerad

Flera gånger i månaden rullas den röda mattan ut på Hitachi Energy i Ludvika för att välkomna nya medarbetare. SVT Dalarna var med på fredagen då ett 20-tal personer kom till sin nya arbetsplats.

– Jag kommer att bli supervisor på ventilsidan. Vad det innebär det vet jag inte riktigt än, men det ska jag ta reda på, säger Tom Barth, nyanställd.

Men Hitachi Energy nöjer sig inte med de nya medarbetare som togs emot av företaget under fredagen. Under 2024 hoppas de kunna anställa ytterligare 1000 medarbetare till Hitachi Energy i Sverige, varav merparten kommer att ha sin anställning i Ludvika, här jobbar nu omkring 60 olika nationaliteter med bland annat tillverkning av utrustning för kraftöverföring.

Hitachi Energy har kontor i bland annat Västerås, Ludvika, Stockholm och Göteborg.

Följ med till Hitachi Energy och hör vilken utbildning Amrutha Raju har i grunden, i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.