Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Hannes Forssell/SVT

S i Dalarna lovade kylning på äldreboenden – blev portabla lösningar

Uppdaterad
Publicerad

I samband med värmeböljan 2018 ville Socialdemokraterna i Dalarna installera kylsystem på samtliga äldreboenden. Något som skulle vara gjort senast 2022. I S-fästena Avesta och Smedjebacken finns nu kylsystem, men det rör sig till största delen om mindre luftkonditioneringssystem som kan flyttas.

Lars Isacsson, Socialdemokraternas talesperson för distriktsstyrelsen i Dalarna, sa 2018 att partiet ville sätta in kylsystem på samtliga äldreboenden senast 2022. Både i Avesta och Smedjebacken, där Socialdemokraterna är som starkast, har kylsystem installerats på äldreboenden. Men i Smedjebacken rör det sig till största delen om mindre portabla system som placeras i allmänna utrymmen.

Uppfyllt vallöftet

Trots att bara ett av fyra äldreboenden har en helt permanent lösning så anser kommunalrådet Fredrik Rönning (S) att vallöftet är uppfyllt.

Valet 2022 Smedjebacken

I klippet kommenterar Fredrik Rönning lösningen med flyttbar luftkonditionering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Smedjebacken

Mer i ämnet