Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi hoppas på att en investerare ska ta över bruket” – hör Pappers ordförande i Kvarnsvedens om slutförhandlingarna angående stägningen av pappersbruket. Foto: Lisa Linder Lindberg / SVT

”Pensionslösningar och uppsägningstid” – slutspurt i förhandlingar om personalen på Kvarnsvedens pappersbruk

Publicerad

Om en par dagar kan förhandlingarna vid Kvarnsvedens pappersbruk avslutas.

– Vi är i princip överens. Det är detaljer i formuleringar som inte är klar, säger Paulina Brattberg som företräder Unionens medlemmar.

Förhandlingarna efter beskedet att Kvarnsvedens pappersbruk läggs ned fortsätter. Nu tror de berörda fackförbunden att det inte är långt kvar.

Flera har redan fått nya jobb

Pappers, med drygt 300 berörda anställda, hoppas att lösningen blir någon typ av pensionslösningar för personer från cirka 60 år och uppåt.

Flera av de anställda, runt 70 personer, har redan fått andra jobb. Omkring 15-20 personer kommer dessutom att få jobba kvar vid bruket i Kvarnsveden då Stora Enso beslutat att hålla igång värmepannan.

Hoppas hitta någon som tar över

De fackliga företrädarna har inte fått någon konkret information om eventuella intressenter som kan vara intresserade att driva vidare bruket.

– Drömmen är att det ska komma in någon intressent som kan driva vidare någon form av verksamhet, säger Anders Pettersson, ordförande Pappers avdelning 50.

– Vi har inte fått några besked trots att det är en dryg månad kvar innan det stängs ned, säger Anders Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kvarnsvedens pappersbruk

Mer i ämnet