Borlänge kommun har varit i kontakt med flera som är intresserade av att ta över Kvarnsvedens pappersbruk: ”Det är affärshemligheter” säger kommunalrådet Jan Bohman. Foto: Jan Bohman / SVT

Flera företag är intresserade av Kvarnsvedens pappersbruk: ”Vi för dialog med ett antal”

Uppdaterad
Publicerad

Stora Enso för nu samtal med flera intressenter om alternativa planer för nedläggningshotade Kvarnsvedens pappersbruk.

– Inga beslut kan fattas förrän de fackliga förhandlingarna är slutförda, säger Carl Norell, presschef på Stora Enso.

Förhandlingar mellan Stora Enso och fackförbunden pågår efter företagets besked som kom i april om att de vill lägga ned bruket i Kvarnsveden. 

Fackförbundet Pappers är kritiska till att de inte vet något om vilka eventuella intressenter som finns. Stora Enso vill inte säga något i nuläget, eftersom förhandlingarna fortfarande är pågående.

Kvarnsvedens pappersbruk

– En naturlig del i planer för avveckling är att utforska alternativa möjligheter för anläggningen. Vi för dialog med olika intressenter men det är fortfarande i ett tidigt skede och inga beslut kan fattas förrän förhandlingarna är slutförda, säger Carl Norell, presschef vid Stora Enso.  

Borlänge hoppfull 

Borlänge kommun har möten varje vecka med bruksledningen.

– Vi är bekymrade att vi får ett stort varsel, men vi har väl bestämt oss på Borlänge-manér att vi ska försöka ta tag i det här och se vilka möjligheter som uppstår. Det är en fantastisk industri och den ska naturligtvis fyllas med spännande saker, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande i Borlänge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kvarnsvedens pappersbruk

Mer i ämnet