Så ska Ludvika styras: S, M och KD – L hoppar av

Uppdaterad
Publicerad
Val 2022Valresultat

Socialdemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna fortsätter att leda Ludvika. Det stod klart på fredagen. Liberalerna som som tidigare fanns med i den styrande majoriteten har valt att hoppa av.

– Vi har sonderat med i stort sett alla partier, förutom Sverigedemokraterna, och har landat i att vi kör vidare tillsammans med M och KD, säger Leif Pettersson (S).

L går i opposition

Det blir alltså en fortsättning på det samarbete som har stått för majoriteten i kommunen den senaste mandatperioden. Med ett undantag: Liberalerna hoppar av och går i opposition.

Den nya majoriteten menar att man har en samsyn på områden som skola vård och omsorg, utbildning och ekonomi.

– Vi har en bra gemensam syn på hur Ludvika ska utvecklas och vet att vi behöver samla krafter och jobba gemensamt framåt  för dessa frågor, säger Håge Persson.

”Realistiskt och rimligt”

Att arbeta blocköverskridande är dock inte alltid friktionsfritt, men det fungerar i Ludvika menar Leif Pettersson:

– Vi har olika inriktningar, men på kommunnivå måste vi anpassa oss efter vad som är realistiskt och rimligt och det har vi lyckats göra.

Tillsammans får den nya majoriteten 26 av de 45 mandaten i kommunfullmäktige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Ludvika

Mer i ämnet