Så vill polisen få bort internationella stöldligor i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Det närmar sig EU-val och en av de viktigaste frågorna som intresserar väljarna är brottslighet och hur man ska hantera de internationella stöldligor som rör sig genom Europa.

Att stöldligorna kommer till exempelvis Sverige beror bland annat på att det är lätt att korsa nationsgränserna i syfte att stjäla och ta med sig stöldgods från landet, enligt Stefan Dangardt, som är presskommunikatör på Polisen Region Bergslagen.

Han menar också att det är viktigt att samarbeta internt mellan polisen i olika regioner, för att få fatt på de kriminella.

EU och Dalarna

– I de fall där vi faktiskt griper misstänkta personer så är det viktigt att vi internt inom polisen samordnar våra utredningsresurser, för de kriminella reser ju runt mellan våra regioner. Att jämföra spår över gränserna kan ha stor betydelse i möjligheten att lagföra dem, säger han.

I klippet ovan berättar Stefan Dangardt om hur stöldligorna jobbar i Dalarna och hur polisen kan veta att det handlar om internationella ligor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU och Dalarna

Mer i ämnet