Foto: Daimler, pressbild

Sällsynt värstingbil stals ur garage mellan Falun och Borlänge

Uppdaterad
Publicerad

En sportbil som har ett nypris på över 1,5 miljoner stals ur ett garage i Liljan, mellan Falun och Borlänge, under natten mot måndag. Polisen har skickat ut ett gränslarm för att förhindra att bilen tas ut ur Sverige.

Vid 02.15-tiden i natt märkte någon i familjen att den gröna Mercedes-AMG GT R som vanligtvis är inlåst i familjens garage höll på att lämna tomten.

– De har kört därifrån med den här bilen som är värd ganska mycket pengar. Vi placerade ut patruller på strategiska platser för att få stopp på den men den har inte synts till under natten, säger Jan Matérne, vakthavande befäl vid polisens regionledgningscentral.

0-100 på 3,6 sekunder

Modellen beskrivs som en tvåsitsig racingbil som gör 0-100 på 3,6 sekunder med en maxfart på 318 kilometer i timmen. Det stulna exemplaret är årsmodell 2017.

– Det är en väldigt speciell modell som det inte finns så många av i Sverige. Vi skickade ut ett gränslarm till tullen också så får vi se om den dyker upp någonstans. Men det är ju en bil som väcker uppmärksamhet och får allmänheten syn på den är vi intresserade av tips.

Nypris för modellen startar enligt uppgift på 1,6 miljoner kronor. Polisen tar emot tips på telefonnummer 11414.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.