Samverkan kan vara lösningen för att få bort laddköer tror Visit Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Elbilisterna står i kö vid snabbladdarna och elbolagen tjänar inga pengar på dem. Laddköerna vid vägarna blir särskilt långa i Vasalopps- och sportlovstider och det kan behövas en samverkan mellan olika parter för att nå en lösning på problemet, menar Visit Dalarna.

Elbolagen tycker att fler aktörer borde ta ansvar för att sätta upp snabbladdare längs vägarna, bland andra besöksnäringen. På Visit Dalarna håller man med om att det behövs fler snabbladdare längs vägarna men säger också att till exempel hotellen redan tagit ett stort ansvar och satt upp många laddare som kan användas när man kommit fram.

– Det finns ingen tydlig aktör som ska ansvara för det här, säger Jonas Rosén som är vd för Visit Dalarna.

Dalarna – Klimatet i fokus

Samtidigt finns det en svårighet i att få besöksnäringen att ansvara för en utbyggnad av just snabbladdare på vägen till och från de olika destinationerna. Staten, kommunerna och privata aktörer kan därför behöva samverka runt detta för att få till en fungerande lösning, tror Jonas Rosén.

Hör mer i klippet om hur Visit Dalarna tycker att ansvaret för snabbladdare längs vägarna ska fördelas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Klimatet i fokus

Mer i ämnet