Arbetsgruppen som kämpar för apotek i Särna: ”Vi ger oss inte”

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett stormöte i Särna i helgen bildades en arbetsgrupp som ska verka för att apoteket i Särna öppnar igen.

– Ger inte Apoteket AB bra svar kommer vi kämpa med andra intressenter, vi ger oss inte, säger Back-Sara Eriksson som företräder PRO i Särna och Idre i gruppen.

Hon har själv haft kontakt med äldre som fått svårigheter med sina mediciner sedan apoteket i Särna stängde i slutet av juni.

– Jag har träffat på personer som fått vänta någon vecka att få sin medicin, säger Back-Sara Eriksson som är kritisk till att postgången till apoteksombudet tycks fungera dåligt.

”Behövs ett apotek”

I arbetsgruppen finns bland andra också chefen för Särna vårdcentral Carin Larnemark som är en av de som hävdar att det för befolkningens skull behöver finnas ett apotek i Särna.

I gruppen finns också Per-Henrik Back som jobbat med läkemedelsfrågor i landstinget i Gävleborg. För patientsäkerhetens skull behövs farmaceuter och ett apotek, hävdar han.

Inom arbetsgruppen finns planer för kontakter med länets politiker för att skapa mer opinion i frågan.

I klippet berättar Särnaborna om de begränsade medicintillgångarna som påverkar många turister.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.