• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Föräldrar i Särna är upprörda efter flytten av dagiset Skrullebo. Foto: Torbjörn Påhlman/SVT/Montage

Särnaföräldrar kritiska till förskolenedläggning

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktige i Älvdalen har beslutat att avveckla förskolan Skrullebo i Särna, och flytta in verksamheten i den närbelägna grundskolan Buskowius.

– Jag förstår inte varför man ska flytta barn från en byggnad som passar perfekt och där alla trivs bra, säger Stefan Eriksson som är en av de föräldrar med barn vid förskolan.

Förändringen är en av de frågor som diskuterats vid stormöten som befolkningen i Särna haft på senare tid. Särnabon Set Holmström som är en av kritikerna menar att ansvariga tjänstemän skaffade opinion för nedläggningsbeslutet genom att under fjolåret presentera ekonomiska prognoser för kommunen som var sämre än verkligheten,

– Det var ett underskott på 33 miljoner sa man i november men årsresultatet blev ett plus på 3,4 miljoner, säger Set Holmström.

Kommunalrådet Kjell Tenn (C) säger att plusresultatet berodde på att kommunen bromsade in i tid och att det även i år ser bekymmersamt ut med kommunens ekonomi.

Genom att flytta barnen från Skrullebo till Buskowius räknar kommunledningen med att spara på framtida lokalkostnader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.