• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Per-Ola Ahlström (SD) är ett av de två oppsitionsråden i region Dalarna, en plats han delar med Kent Ekeroth (SD). Foto: SVT

SD om valet av Ekeroth: ”Han är väldigt duktig”

Uppdaterad
Publicerad

SVT har vid flertal gånger de senaste veckorna sökt företrädare för Sverigedemokraterna i Dalarna för att fråga om hur de resonerat om beslutet att engagera Kent Ekeroth som oppositionsråd – trots att han varken var valbar i regionvalet eller folkbokförd i Dalarna vid den tidpunkten.

– Vi tyckte att det inte kunde tillföra något konstruktivt till debatten, förklarar idag Per-Ola Ahlström som liksom Kent Ekeroth under dagen blivit vald till oppositionsråd i region Dalarna.

Nu säger Sverigedemokraterna att de är redo att prata med SVT igen.

Hör mer i klippet hur Sverigedemokraterna motiverar sitt beslut att låta Kent Ekeroth träda in i rollen som en av partiets viktigaste representanter i Dalarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Regionvalet 2022 Dalarna

Mer i ämnet