SD-politiker Ola Sjökvist i Avesta klädde ut sig till Hitler och heilade – sedan lade han upp bilden på Facebook. ”Det var mest en kul grej”, säger Ola Sjökvist till Avesta tidning.

SD-politiker klädde ut sig till Hitler och heilade

Uppdaterad
Publicerad

Avestabon Ola Sjökvist – som kom in på SD:s fjärde mandat i Avesta kommunfullmäktige – klädde ut sig till Adolf Hitler och heilade. Sedan lade han upp bilderna på Facebook, avslöjar Avesta Tidning i dag. – Det var bara en kul grej, säger Sjökvist.

Enligt avestatidning.com så la Ola Sjökvist upp bilderna för fyra år sedan. För tidningen förklarar han att det var till en maskerad han klädde ut sig.

– Det var mest en kul grej. Man skulle vara någon som är känd och är det någon som är känd så är det han. Honom känner väl alla igen, säger Ola Sjökvist till Avesta Tidning.

Val 2014 – Gävledala

Påstår att det var ett skämt

Även en statusuppdatering där han skriver ”Go lasermannen äkta hat trick” las upp. Det menar han också rör sig om ett skämt, sedan att det har med ett dataspel att göra.

– Det har jag inget minne av, men det är inte omöjligt att jag kan ha skrivit något sådant. Jag och min bror har ganska konstig humor. Vi skämtar om precis allting, säger Sjökvist till Avesta Tidning.

Inläggen har nu tagits bort från Sjökvists Facebooksida.

Ola Sjökvist har, likt flera av Sverigedemokraternas kommande ledamöter i Dalakommunerna, kommit in i fullmäktige genom att hans namn skrivits på valsedlarna.

SVT söker Ola Sjökvist och SD:s ordförande i Dalarna-Västmanland Jenny Nordahl.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2014 – Gävledala

Mer i ämnet