Rasmus Giertz (SD) ska enligt Aftonbladet blivit anmäld för misshandel natten till lördag och där Giertz själv sedan gjort en polisanmälan om samma händelse på måndagen. Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

SD:s distriktsordförande anmäld för misshandel efter krogbesök i Borlänge – uppger sig själv vara offer

Uppdaterad
Publicerad

Rasmus Giertz, som är Sverigedemokraternas distriktsordförande för Dalarna tillika inhoppande riksdagsledamot, berättar för Aftonbladet att han och vänner ska ha blivit påhoppade utanför en krog i Borlänge på fredagskvällen.

En polisanmälan gällande misshandel ska ha gjorts av Giertz – och han själv ska också blivit anmäld för samma brott.

SVT Dalarna har varit i kontakt med Särskilda åklagarkammaren. Där bekräftas det att det kommit in polisanmälningar gällande ett slagsmål utanför en krog i Borlänge, natten mellan fredagen och lördagen. Förhör ska hållas med de inblandade.

Förundersökningsledare Åsa Ideström vill däremot inte bekräfta att Giertz (SD) är en av de som polisanmälts.

– En av de inblandade tillhör en personalkategori som handläggs vid Särskilda åklagarmyndigheten, berättar Åsa Ideström och hänvisar att de handlägger brottsmisstankar mot till exempel åklagare, domare och riksdagspolitiker.

SVT söker Rasmus Giertz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.