Rasmus Giertz, distriktsordförande för SD i Dalarna. Foto: Sverigedemokraterna

SD-ordförande i Dalarna hotades – nu åtalas ung man

Uppdaterad
Publicerad

En man i övre tonåren åtalas för olaga hot och ofredande av Sverigedemoraternas ordförande i Dalarna, Rasmus Giertz. Giertz hade varit på ett torgmöte i Borlänge och var iklädd partimundering när händelsen inträffade.

Giertz hade tagit bilen från torgmötet i Borlänge och parkerat bilen för att gå till sin lägenhet i Falun när två män dök upp.

– De skrek att jag skulle stanna och följde efter mig. De skrek ut en massa hot och förolämpningar. När jag kom hem till min bostad så kunde jag se genom fönstret att de fortfarande stod kvar där utanför och fortsatte att skrika förolämpningar och hot, sade Giertz när SVT pratade med honom efter händelsen.

Val 2022

Rasmus Giertz yrkar skadestånd på 40 000 kronor.

Den åtalade mannen varken erkänner eller förnekar brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det känns väldigt obehagligt, säger Rasmus Gierz (SD) om incidenten då han blev förföljd och hotad utanför sin bostad i Falun. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet