Sista flyktingarna lämnar Trängslet

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen var det dags för de sista flyktingarna som bott i Migrationsverkets asylboende i Trängslet att flytta. Men några blir kvar i Älvdalen.

Sedan tidigare har 40 av de totalt 600 flyktingar som bott i Trängslet fått plats i kommunen, men i sista stund bestämde sig ytterligare 20 personer sig för att stanna.

– Det var barnen som ville stanna kvar. De trivdes så bra här i skolan och deras lärare hjälpte oss så vi kunde vara kvar här. Vi trivs i Älvdalen, säger Mohammad Amiri.

”Det kommer nog att bli bra”

Familjen fick tag på boende i den så kallade Staffansvillan i Älvdalen. Det blir deras hem i några månader innan de får definitivt besked om de får stanna i Sverige.

– Det kommer nog att bli bra här i huset. Vi får ordna till det lite för oss här. Huvudsaken är att man har tak över huvudet, säger Mohammad Amiri.

– Det spelar egentligen ingen roll var man är här i Sverige. Norrut, söderut eller här i Älvdalen. Vi kommer att trivas överallt i Sverige, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dalarna - Flyktingar i Dalarna

Mer i ämnet