Foto: SVT

Ska rida från Bjursås till Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Musikhjälpen sänds i år från Stora Torget i Örebro, men insamling av pengar pågår på många ställen. Annelie Eriksson, som är landslagsryttare och tävlar i långdistans, ska tillsammans med några vänner, rida till Örebro och samla in pengar utefter vägen.

– Det är en lång ritt vi har framför oss, så vi hoppas att det inte blir jättekallt, men nu är det ju fint med snö så det blir bra underlag att rida på, säger Annelie Eriksson.

Startar i Bjursås

I morse startade sällskapet från skolan i Bjursås.

– Jag tyckte att det passade bra att starta härifrån, jag gick här och trivdes mycket bra och årets tema är handlar ju om barn;  ”Barn i krig och rätt att gå i skolan”.

Mini-shettisen Bosse får skjuts

Med till Örebro ska också mini-shettisen Bosse, men han är så liten så han slipper gå. Istället får han åka hästtransport till de olika städerna som de ska besöka under färden.

Foto: SVT

Barn ska få rida på Bosse

Utefter vägen ska sällskapet från Bjursås stanna till på fem ställen där man ska ha olika event för att samla in pengar. Bland annat får barn rida på Bosse mot att den vuxen som de har med sig lägger en slant i insamlingsbössan.

Ritten till Örebro beräknas ta fyra dygn. På söndag ska man vara framme hos programledarna i buren på torget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.