• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Trögare insamling för studenterna

Uppdaterad
Publicerad

Studenterna vid Högskolan Dalarna har sänt radio dygnet runt i sin glasbur på Stora Torget i Falun för Musikhjälpens räkning. Det är tredje året i rad de gör det, fast i år har insamlingen gått något trögare än tidigare år.

Deras digitala insamlingbössa är i skrivande stund uppe i runt 14.000 kronor men tillsammans med andra insamlingar på plats i buren, så räknar man ändå med att man är uppe i över den dubbla summan.

Något trögare

Fast i år har det varit lite trögare för studenterna att samla in pengar – men det har inte hindrat deras fortsatta sändningar. Istället tror man på slutspurten och att insamlingsbössan då kan nå nya höjder.

Musikhjälpen i Örebro

– Vi har sänt dygnet runt sen i måndags och vi har samlat ihop ungefär hälften av det vi samlade ihop förra året vilket var cirka 70 000 kr då, men det är mycket folk på stan och vi är ute och skramlar med insamlingsbössorna, säger Arjohn Emilsson som är ordförande för Dalarnas Studentradio.

Det är tredje året i rad som studenterna vid Högskolan Dalarna sänder radio och Dalarnas student-TV sänder även initiativet dygnet runt på webben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Musikhjälpen i Örebro

Mer i ämnet