Skidskytten Johanna Skottheim om att kunna träna på snö på hemmaplan i maj Foto: SVT

Skidskyttestjärnorna tränar på snö i Sälen – i maj

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det närmar sig slutet av maj är det så mycket snö kvar på fjället i Sälen att den lokala idrottsföreningen har dragit upp ett nästan en mil långt längdskidspår. Det här utnyttjar skidskyttelandslagets Stina Nilsson och Johanna Skottheim

Snön som ligger kvar på fjället i Sälen lockar nu inte bara lokalbefolkningen. Skidskyttestjärnorna Johanna Skottheim och Stina Nilsson som nu båda tävlar för Lima SKG Biathlon har under några dagar fått oväntad snöträning.

– Magiskt, säger Johanna Skottheim som precis tagit en plats i skidskyttelandslaget. Hon kommer från Transtrand precis nedanför fjället och har aldrig tidigare tränat på snö så här i slutet av maj.

De senaste dagarna har Skottheim tränat tillsammans med Stina Nilsson från Malung, längsskidstjärnan som precis gått över till skidskytte.

– I går morse åkte vi där det var helt nyspårat. Fantastiskt, säger Johanna Skottheim.

På vissa håll på fjället är det fortfarande över två meter snö. Det har i modern tid aldrig dragits längdskidspår så här sent på säsongen i Sälenfjällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.